Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete

 

Tanácsok a háztartási munkák útvesztőjéhez.

Minden kezdet nehéz, vagy legalább is annak tűnik, ha nincs egy kis segítség és elég elszántság a feladatok elvégzéséhez.

MINDENEK ELŐTT HATÁROZZUK EL MAGUNKAT ARRA, HOGY A BAKSÁGGAL VALÓ EGYÜTTÉLÉS NEM JELENTHETI A TELJES KISZOLGÁLTATOTTSÁGOT.

Saját helyzetemből és körülményeimből kiindulva fogom előadni, hogyan is jutottam el odáig, hogy már évtizedek óta nem okoz gondot sem a főzés, sem a takarítás, nem beszélve a bevásárlásról, postai vagy banki ügyintézésről.

Kezdjük talán a legegyszerűbb, de a leggyakrabban előforduló konyhai művelettel.

Ez a mosogatás.

Elsőként gyűjtsük a mosogatóba az edényeket oly módon, hogy a lapos mély, és kistányérok kerüljenek egymásra. A poharakat   bögréket és helyezzük a tányérok mögé, engedjük meg a vizet és töltsünk bele mosogató szert.

Ezután a mosott edényeket öblítsük le és hagyjuk megszáradni.

Felhívom a figyelmét mindenkinek, hogy a poharakat és evőeszközöket mindig töröljük szárazra, mert különben foltosak maradnak!

A főzőedényeket hagyjuk a mosogatás végére, mert több időt és nagyobb figyelmet igényelnek.

Egytál étel

2 személyre hozzávalók: 4 db burgonya, 1 fej hagyma, 2 db paradicsom, zöldpaprika, 10 dkg szalonna, 10 dkg kolbász vagy virsli.

Megmossuk a paradicsomot és a paprikát, megtisztítjuk a hagymát és a burgonyát. A szalonnát és a kolbászt feldaraboljuk, és a felét egy tűzálló tálba helyezzük.

A megtisztított és megmosott burgonyát uborkaszeletelővel, vagy késsel vékonyra szeljük majd a felét elrendezzük a szalonna és kolbász keveréken.

Enyhén sózzuk majd következik a hagyma, paradicsom és paprika, amelyeket már felkarikáztunk és enyhén sóztunk.

folytatjuk a szalonnával és kolbásszal, a maradék burgonyával végül a maradék zöldségekkel.

A tetejére tegyünk 3-4 mokkáskanál Flora margarint, tegyük be a mikrohullámú sütőbe, és 20 perc múlva tálalhatunk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!!!!

 

Vissza a főoldalra